Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
VANHOJENTANSSIT
Päivä Prinsessana

DAILYCHICIN TOIMITUS MUISTELEE: VANHOJENTANSSIT

DailyChicin Päivä Prinsessana -hyväntekeväisyystapahtuman ideana on tarjota yhdelle onnekkaalle vanhojen tansseihin osallistujalle kuninkaallista kohtelua tarjoamalla puku, asusteet, meikki ja kampaus yhteistyökumppaneidemme avustuksella. Tapahtumaa toteuttaessamme uppouduimme DailyChic -tiimin omiin vanhojentanssimuistoihin ja kokosimme muistomme teidän luettavaksi kuvien kera.

”Omista vanhojen tansseista on aikaa 7 vuotta. Jo tuolloin päivän kohokohtana oli puku sekä laittautuminen, sillä olihan se ensimmäinen tilaisuus laittautua ja pukeutua viimeisen päälle. Toki itse tanssejakin odotti, mutta niitä oli harjoiteltu niin paljon, ettei niitä osannut jännittää. Mutta kommelluksilta ei silti vältytty; vanhojen päivänä tansseja oli kolme, joista ensimmäiset jäivät väliin, koska kampauksessa ja meikissä kesti reilusti suunniteltua pidempään. Päivän viimeisiin tansseihin haastetta puolestaan toi mekko, joka repesi viereisen tanssijan astuttua sen päälle. Onneksi mukana oli neula ja lankaa, ja pikaisen korjauksen jälkeen pääsin takaisin tanssimaan!”

VANHOJENTANSSIT

-Henna Pahkala / DailyChic & Helmikuun Morsian

”Voi että, vanhojentanssit oli varmasti mun tähänastisen elämän parhaita päiviä! Tanssin ne vuonna 2013 poikaystäväni kanssa, jonka kanssa oltiin vasta pari kuukautta seurusteltu, ihan ensihuuman lumoissa olimme siis.”

VANHOJENTANSSIT

”Me oltiin mun parhaan ystävän kanssa koreografioitu ja opetettu muille se koulun oma tanssi, joka me vedettiin Pink Cadillacin tahtiin. Koulun oma tanssi oli ihan pommi ja kaikki oli tosi innoissaan siitä. Mulla oli vieläpä PINKKI täydellisen lasketuva ja yksinkertaisen kaunis mekkokin.”

VANHOJENTANSSIT

”Luottokampaaja laittoi hiukseni lettinutturalle ja meikkasin itseni prinsessaksi. Päivä sujui etukäteen nähdyistä painajaisista huolimatta äärimmäisen hyvin ja kaikki meni nappiin (tai sitten aika on vaan kullannut muistot, hah).”

VANHOJENTANSSIT

”Päivä oli huikea ja jatkot läpi illan ja yön vielä huikeammat. Iskipä kova ikävä tuota päivää, saisipa sen kokea vielä uudelleen!” -Emmi Hagman / DailyChic & Emmi Hagman

”Mun vanhojen tansseista on jo niiiiin kauan aikaa, että en muista niistä juurikaan mitään (muuta kuin jännityksen että muistaako kuviot ja pelotti vielä enemmän, että sössiikö se poika kenen kanssa tanssin ja nolaako se mutkin). Sen muistan vertailukohtana, että ne eivät olleet tapahtumana läheskään tässä mittakaavassa mitä tänä päivänä. Tai tapahtumana ehkä joo samanlainen, mutta kaikki oli vaatimattomampaa, kuten mekkoja lainattiin kavereilta, joku teki itse (tai äiti tai sisko) ja pukujen vuokraaminen oli myös suosittua. Vanhojen puvut olivat myös oikeasti ”vanhoja” eli materiaalit tummia satiineja ja samettia, 2/3 hihallisia trumpettihihoja ja pitsiä. Tänä päivänä puvut ovat kuin suoraan häämessuilta tai iltapukumallistosta. Kampauksia ei tosiaankaan kaikki laitattaneet kampaajalla tai meikkejä ammattilaisilla. Itse kuuluin kyllä onnekkaisiin tältä osin ja pääsin kampaukseen/meikkiin ammattilaisten käsiin, mutta voi elämä sitä nutturakampausta kun jälkikäteen muistelen! Silloin otettiin lehdistä jotain kivoja kuvia ja niiden perusteella ne tehtiin. Ei ollut itsellä ainakaan kovin tarkat kriteerit ja ei niistä kavereiden kanssa paljoa h-hetkeä aiemmin vouhotettu. No kaikki aikanaan ja ajan henkeen sopien, joten ei paree viisastella jälkikäteen mitä valintoja tuli pukujen ja muiden suhteen tehtyä  Illallinen käytiin syömässä koko koulun vanhojen kesken Töölössä Mestaritallissa. Se onkin ehkä ensimmäinen pöytiin tarjoiltu hienompi dinneri, jolla olen ollut. Siinäpä jotain mietteitä päivästä.” -Hanna / DailyChic, White & Sweet

”Omista vanhojentansseista on jo kymmenen vuotta. Vanhojentanssit olivat ehdottomasti lukion kohokohta ja niistä ovat jääneet rikkaat muistot. Aamulla oli aikainen herätys ja päivä alkoi kampauksella ja meikillä. Olin käynyt ennalta koekampauksessa, mutta meikkiä ei oltu etukäteen suunniteltu. No niinhän siinä kävi, että meikki oli jotain aivan muuta kuin olin visioinut. Mekon suunnittelun sen sijaan aloitimme jo edellisenä kesänä ja kielimatkalta löysin asuun sopivat, upeat kristallikorut.”

VANHOJENTANSSIT

”Muistan, kuinka vanhojentanssipäivänä olin todella jännittynyt – syöminenkin jäi välistä, minkä seurauksena meinasin pyörtyä ensimmäisissä tansseissa ja jouduin poistumaan kesken tanssien.”

VANHOJENTANSSIT

”Illan tansseihin olin valmistautunut paremmin ja olokin oli rennompi. Ikävä kyllä, toisetkin tanssit jäivät multa kesken, sillä nenäverenvuoto yllätti kesken valssin. Onneksi parini oli ihan tyytyväinen, eikä pahoittanut mieltään. Päivästä jäi kuitenkin todella lämpimät muistot, illan bileet ja leikit, hyvät ystävät ja se unelmapäivä prinsessana.” -Suvi Saranki / DailyChic & Suvi Saranki

”Omista taitaa olla kuusi vuotta ja mulle koko vanhojentanssit ei itseasiassa ollut _tosi_ iso juttu, tietty niistä oltiin innoissaan ja niitä odotettiin innolla, mutta mitenkään erityisesti ne ei oo jäänyt mun mieleen. Olin pienessä lukiossa, joten pari piti varata jo ykkösen syksyllä, melkein heti kun lukio alkoi, jos halusi saada hyvän parin, haha! Tosiaan mun aikoihin ja maaseudulla ei vanhat olleet millään tavalla näissä mitoissa mitä se nyt on, mun mekko oli äidin ompelema (ja ihana olikin), kengät ostettiin uudet ja äiti teki kampauksen ja minä itse meikkini. Rahallinen panostus tais mulla jäädä siihen 100 euroon! Itse päivä oli ihana, tanssit muistaakseni meni hyvin, ekassa tanssissa mekon helman ommel aukesi, mikä teki mekosta liian pitkän, joten ennen seuraavaa settiä teippasin sen maalarinteipillä sisältä oikein kokoiseksi. Muita ongelmia ei mulla ainakaan ollut, onneksi. Mulla oli hyvä pari silloin, jonka kanssa oli rento tanssia, niin ei sen vuoksi tarvinnut onneksi stressata ollenkaan.” -Reetta Pellikka / DailyChic & Fashion Statement

”Mulla on vanhojen tansseista kohta jo kymmenen vuotta. Lukio oli pieni, joten luokkia oli vain kaksi ja tanssiparejakin melko vähän. Olin sopinut tanssivani minua ainakin päätä pidemmän pojan kanssa, mutta ollessani kipeänä löytyi hänelle sopivampi pari. Onneksi myös itse löysin toisen parin nopeasti, joka olikin pituudeltaan minulle sopivampi. Tuttu teki minulle meikin ja kampauksen, mekko saatiin lainaan naapurilta.”

VANHOJENTANSSIT

Kengät oli ainoa asia mitkä ostettiin vain vanhojen tanssien takia. Alushame ja asusteet periytyivät isosiskoilta. Muistan, että olo oli erityinen. Äiti antoi myös lainaan nilkkoihin asti yltävän villakangastakin, joka kruunasi kokonaisuuden. Tuli aikuinen olo.
Tanssipäivä meni hyvin, en ole koskaan ollut jännittäjä, joten tanssitkaan ei hirveästi jännittäneet. Pieni jännitys oli vain juuri ennen saliin astumista.

VANHOJENTANSSIT

Tanssit meni tosi hyvin ja vain yhdessä kohtaa mentiin parin kanssa sekaisin, mutta päästiin rytmiin nopeasti. Koko tanssiporukalla oltiin vuokrattu kaksi mökkiä, joissa vietettiin tanssien jälkeen mukavaa aikaa yhdessä.” -Maria Purmonen / DailyChic & Dazzling Glow

”Vanhojen tanssit tanssittiin vuonna 2008. Mä olin vähän liian myöhässä parin etsinnän kanssa, sain sitten lukion ykkösellä olevan Nicon tanssimaan kanssani. Mekko vuokrattiin paikalliselta teatterilta, vanha häämekko. Sitä kotona vähän tuunattiin, mutta en tuntenut oloani mitenkään prinsessaksi. Kampaajalla kävin ja äitini meikkasi minut. Oli kuitenkin ihana päästä tanssimaan.”  – Saara Jansson / DailyChic & Jäi sentään valokuva

”Tanssin vanhat pari vuotta sitten. En ollut mikään paritanssin suurin ystävä, mutta vanhojen tanssit olivat ainutlaatuinen tilaisuus laittautua kauniiksi ja pukeutua prinsessamekkoon. Koska rakastan vaaleanpunaista ja kimalletta, hankin mekon, jossa kumpikin pääsivät esille.”

VANHOJENTANSSIT

”Vietin myös lukuisia tunteja netissä selaillen kampausideoita, meikkitutoriaaleja ja viime hetken vinkkejä. Tanssipäivä tuli nopeasti ja arvatenkin oli täynnä erilaisia kommelluksia. Minulta nimittäin hajosi vannehame kahdessa eri esityksessä ja pitkä vanne uiskenteli perässäni tanssilavaa pitkin.”

JULIA JOKINIEMI VANHOJENTANSSIT

Videokuvaajat pörräsivät paikalla ja naama oli pidettävä peruslukemilla pienestä ongelmasta huolimatta. Onneksi opettaja kuitenkin pelasti tilanteen poistamalla vanteen hameestani kesken tanssin! Pienestä epäonnesta huolimatta päivä jatkui loistavasti ja nyt tuota hetkeä voi muistella todellakin hymyssä suin.” -Julia Jokiniemi / DailyChic & Fifty Ways

Mutta mitä haastattelemamme julkisuuden henkilöt kertovat omista vanhojen tansseistaan? Sen pääset lukemaan ensi viikolla!

This article has 4 comments

 1. Lapinneito

  Minun oma tanssi muistoni on hieman samanlainen kuin Hennan. Wanhojen kenraaliharjoituksissa pukuni toinen olkais poksahti poikki ja tanssit meni loppuajasta sitten kokonaan keskittyessä siihen ettei mekko vain pääse valahtamaan toiselta puolelta liian alas..loppu hyvin, kaikki hyvin ja mekko pysyi päällä. Äitini korjasi puvun ja teki molemmista olkaimista niin napakat ettei ne vahingossakaan voi rikkoutua, joten varsinaiset wanhojen tanssit sujuivat lopulta hienosti ja ilman yllätyksiä. 😊

  • Henna / DailyChic

   Kiitos kommentistasi ja ihanaa, että jaoit muistosi 🙂 Lohduttavaa, ettei kaikilla muillakaan tanssit menneet aivan ongelmitta. Onneksi pääsit lopulta tanssimaan tanssit onnistuneest – äidit ovat pelastus <3

 2. Sanna K.

  En koskaan saanut kokea päivää prinsessana. Lopetin lukion kesken ja muistan, kuinka kävin ikäisteni vanhojen tansseja katsomassa. Yritin olla niin, ettei tuntuisi missään, mutta totta kai se harmitti.

  Kävin myöhemmin aikuislukion, mutta meille ei järjestetty sen enempää tansseja kuin penkkareitakaan. Ajateltiin kai, että oltiin liian vanhoja sellaiseen. Minua on kyllä jäänyt kaivelemaan tuo asia, kun en häitäkään ole saanut kokea ja olen kohta 40.

  • Henna / DailyChic

   Sanna onpa ikävä kuulla, ettet päässyt tanssimaan vanhojentansseja eikä niitä teille järjestetty. Toivottavasti saisit vielä syyn juhlia omaa prinsessapäivääsi, vaikka tulevan 40-vuotissyntymäpäivän kunniaksi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X