Käytä hashtagia #dailychicofficial
LEHTIKAALISIPSIT
Ruoka & Juoma

RESEPTI: LEHTIKAALISIPSIT

Monilla meistä on listalla terveempi elämä, liikunta ja painonpudotus. Päätös terveemmästä elämästä ei silti välttämättä poista sipsihimoa leffailtana. Lehtikaalisipsit eivät ole kuin perunalastuja, sillä ne ovat paljon ohuempia, ja maistuvat terveellisemmältä, mutta eikö se ole vain parempi?

Tarvitset: 

  • Nippu lehtikaalia
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa

LEHTIKAALISIPSIT

 Ohje:

  1. Pese lehtikaalit, kuivaa ne kunnolla ja poista kaalin lehdestä kova ranka.
  2. Revi lehdet sopiviksi palasiksi.
  3. Pyöritä palaset oliiviöljyssä. Tarvitset öljyä 2 – 3 rkl. Ole tarkkana, että lehdet ovat öljyisiä tasaisesti.
  4. Levitä lehtikaalit uunipellille, sirottele suolaa tasaisesti palojen päälle.
  5. Paista uunissa 150° n. 15 – 20min.
  6. Ota uunipelti ulos, käännä lehtikaalit esimerkiksi paistolastaa käyttäen. Lisää vähän suolaa ja laita takaisin uuniin.
  7. Paista vielä n. 15 minuuttia.

Huom: lehtikaali tummuu uunissa hieman, mutta tarkoitus ei ole polttaa kaaleja ruskeiksi.

Vinkki: lehtikaalisipsejä voit lisätä myös vaikka kasvissosekeiton pinnalle korvaamaan rapeat krutongit, tai voit lisätä näitä hampurilaisen väliin tuomaan makua, rapeutta ja suolaisuutta. Näistä on siis moneksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!