Käytä hashtagia #dailychicofficial
Bataattiranskalaiset
Ruoka & Juoma

RESEPTI: ITSETEHDYT BATAATTIRANSKALAISET

Mikä olisikaan maukkaampi lisuke tai välipala kuin makeansuolaiset ja ihanan rapeat bataattiranskalaiset? Itsetehtynä saat muunneltua juuri makuusi sopivat ranskalaiset, joten kokeile rohkeasti erilaisia mausteita ja yrttejä! Esittelyssä on eräs erittäin hyväksi todettu ohje ja monien kokeilukertojen lopputulos. Ohjeen ranskalaiset riittävät kahdelle/kolmelle herkkusuulle!

Bataattiranskalaiset

Mitä tarvitsen?

  • Ison bataatin
  • 2 rkl oliivi-/kookosöljyä
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria
  • Savupaprikaa jauheena
  • Chilimaustetta
  • Tuoretta timjamia
  • Valkosipulia jauheena
  • 2 rkl korppujauhoja

Bataattiranskalaiset

Miten teen bataattiranskalaiset?

Kuori bataatti ja huuhtele se tarkasti. Puolita bataatti jykevällä veitsellä ja lähde pilkkomaan sitä huolellisesti hyvin ohuiksi tikuiksi saadaksesi mahdollisimman rapean lopputuloksen. Siirrä bataattitikut leikkuulaudalta suureen (2-3 litraiseen) minigrip-pussiin, lisää pussiin öljy, mausteet ja korppujauhot ja sulje pussi. Ravista pussia voimakkaasti sen verran että mausteet ovat tasaisesti tarttuneet bateetteihin. Kaada bataattiranskalaiset leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja tarvittaessa lisäile mausteita viimeistelynä. Paista ranskalaisia aluksi 15-20 minuuttia 220-asteisessa uunissa ja ajan loputtua käännä ranskalaiset toisin päin. Paista kääntämisen jälkeen vielä n. 15 kunnes bataatit alkavat hieman tummua reunoista. Tarjoa saman tien esimerkiksi hummusiin, valkosipulimajoneesiin, guacamoleen tai tsatsikiin dipattuna!

Bataattiranskalaiset

This article has 2 comments

  1. Anne

    Kivanoloinen resepti! Testasin itse kerran bataattiranskiksi ja niistä tuli vain löysiä pötköjä, eivätkä maistuneet miltään. 😀 Ehkä testaan tätä reseptiä ja yllätyn positiivisesti siitä, millaisia niiden oikeasti kuuluisi olla! 🙂

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    • Katariina Helén

      Hei Anne! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tässä reseptissä on panostettu makuun, joten ei pitäisi mauttomaksi jäädä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *