Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Gluteeniton patonki
Ruoka & Juoma

RESEPTI: GLUTEENITON PATONKI

Gluteeniton patonki sopii hyvin kahvi ja juhlapöytään, jonkin herkullisen salaatin seuraksi. Kun huomioit vieraiden ruoka-aineallergiat, juhlista tulee varmasti menestys! Tämä resepti on gluteenittomuuden lisäksi maidoton ja munaton, joten se soveltuu monelle allergiselle.

Gluteeniton patonki

Patonki käy erinomaisesti myös aamupalalle, tai välipalaleiväksi tee-hetkiin. Löydä oma tapasi nauttia tätä maistuvaa leipää!

Tarvitset: 

25g hiivaa ( ½ pakettia)

5 dl haaleaa vettä

1 tl suolaa

1 rkl psylliumia

1 rkl basilikaa, oreganoa tai jotakin muuta omaan makuusi sopivaa yrttiä, tai yrttisekoitusta.

3 dl Jytte –vaaleita jauhoja

1,5 dl Jytte –teff jauhoja

Gluteeniton patonki

 Ohjeet:

  1. Liota hiiva haaleaan veteen.
  2. Lisää sekaan psyllium. Anna turvota n. 10 minuuttia.
  3. Sekoita oregano seokseen.
  4. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä kaksi patonkia.
  6. Anna nousta n. 30 minuuttia liinan alla.
  7. Paista uunin keskitasolla 200° noin 30 minuuttia.
  8. Kun otat patongit ulos uunista, kääri ne vielä hetkeksi liinan sisään odottelemaan tarjoilua.

Gluteeniton patonki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!




X