Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Ruoka & Juoma

RESEPTI: PATALEIPÄ

Tässä resepti herkulliseen pataleipään. Pataleipä on helppo valmistaa, sillä taikinaa ei tarvitse ollenkaan vaivata. Leipää sanotaan vaivaamattomaksi leiväksi eli  ”No knead bread”.

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0,5 dl ruisjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl anista
  • 0,5 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl öljyä

Pataleipä

Pataleipä ohje:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kädenlämpöinen vesi-siirappiseos ja sekoita nopeasti (taikinaa ei saa vaivata). Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12-16 tunniksi.

2. Muotoile taikina runsaasti jauhotetulla alustalla pyöreäksi leiväksi. Tässäkään vaiheessa ei taikinaa vaivata. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Kohota leipää liinan alla noin puoli tuntia.

3. Laita kannellinen uunipata kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on lämmin, ota pata pois uunista ja öljyä padan pohja, ettei leipä jää pataan kiinni. Laita leipä pataan, ja peitä pata kannella. Paista kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia saadaksesi kauniin värin leivän pintaan.

4. Kumoa leipä jäähtymään ritilän päälle. Älä peitä leipää liinalla, jotta leivässä pysyy rapea pinta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!




X