Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Brunssi kotona
Ruoka & Juoma

KOTOISA BRUNSSI

Mikäs sen mukavampaa, kuin kevättä odotellessa on kutsua ystävät koolle ja viettää rauhallista aamupäivää kotosalla. Brunssit ovat suuressa suosiossa, mutta edullisempaa ja rentouttavampaa on järjestää brunssi kotona. Hyvä puoli kotibrunssissa on myös, että kaikki voivat osallistua siihen tuomalla omia suosikkejaan. Näin brunssista tulee monipuolisempi ja valikoimassa ovat vain parhaimmat raaka-aineet ja tykätyimmät aamiastarvikkeet.

BRUNSSI KOTONA

Tämän brunssin valikoima oli melko tuttua ja turvallista, mutta se on varma valinta jos haluaa kaiken maistuvan kaikille. Mikäli et halua miettiä itse mitä brunssilla voisi tarjoilla, niin poimi valmis lista tästä:

– Leipää / sämpylöitä
– Leikkeleitä (kinkkua, metvurstia)
– Karjalanpiirakoita ja munavoita
– Juustoa
– Tuoreita kasviksia (kurkkua, tomaattia, salaattia, paprikaa)
– Pekonia*
– Espanjalainen munakas tai paistettua / keitettyä kananmunaa
– Salamipiirakkaa (resepti löytyy alempana)
– Jogurttia, mysliä ja marjoja
– Tuoremehua
– Rocky Roadia ja cakepopseja
– Kahvia

*Jos et erityisen paljon pidä kotona pekonin tuoksusta päiviä sen paistamisen jälkeen, niin valmista se uunissa. Levitä uunipellille folio ja laita pekonisiivut folion päälle. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes ne näyttävät riittävän rapsakoilta. Pekonit irtoavat foliosta helposti ja pelti on helpompi puhdistaa.

Brunssi kotona

Brunssimenussa oli mainittuna salamipiirakka. Tämän helpommaksi ei enää suolaisen piirakan leipominen mene, joten jaan mielelläni reseptini myös muille. Tarvitset Sunnuntain Pyöreän piirakkataikinan, jonka levität vuokaan ja myös hieman sen reunoille.

Salamipiirakan täyte:
– 120g metvursia pieninä kuutioina
– Kourallinen rucolaa
– 100g kirsikkatomaatteja
– 2 dl kuohukermaa
– 2 kananmunaa
– Tulista sriratsa -kastiketta oman maun mukaan
– Juustoraastetta

Vuoassa olevan piirakkataikinan päälle ladotaan metvursti, rucola ja kirsikkatomaatin puolikkaat. Sekoita yhteen kerma, kananmunat ja tulinen kastike. Seos kaadetaan täytteiden päälle ja viimeistellään vielä juustoraasteella. Piirakkaa paistetaan 200 asteessa 30 minuuttia. Kannattaa antaa piirakan hyytyä pöydällä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta se on parhaimmillaan ja maut ovat tasoittuneet.

brunssi kotona

Brunssilla selkeästi painotus on suolaisessa valikoimassa, mutta makeaa jälkiruokaakaan ei kannata unohtaa. Sen ei tarvitse olla suurta ja kakut voi unohtaa suosiolla, sillä vatsa on yleensä jo muusta ruuasta aivan täpösen täynnä. Tähän kotibrunssiin valikoitui cakepopsit ja rocky road, jonka valmistaminen on jo itsessään hauskaa. Rocky roadiin voi laittaa täytteeksi melkein mitä vain kotoa löytyy, mutta parhaita ovat pähkinät, kuivatut hedelmät, vaahtokarkit ja salmiakit.  Tässä on yksi valmis rocky road -ohje, joka on viime syksyltä.

Muista ennen kaikkea pitää brunssi rentona tapahtumana. Brunssin tarkoitus on koota ihmiset yhteen juttelemaan ja nauttimaan toistensa seurasta. Jos valmistat brunssin itse, niin pyri valikoimaan tarjoilut siten, että voit valmistaa mahdollisimman paljon etukäteen ja pääset nauttimaan pöydän antimista yhdessä muiden kanssa etkä enää joutuisi juoksentelemaan keittiön puolella.

Leppoisia hetkiä brunssien parissa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!




X