Käytä hashtagia #dailychicofficial
Kananmunien käyttö pääsiäistarjoilussa
Ruoka & Juoma

KANANMUNIEN KÄYTTÖ PÄÄSIÄISTARJOILUSSA

Pääsiäiseen kuuluvat ehdottomasti keväiset värit, tiput ja kananmunat. Vanhoja tuttuja ruokia on kiva tuunata, ja pääsiäisenä tuunauskohteena ovat kananmunat. Täytetyt kananmunan puolikkaat ovat monen juhlapöydän kestosuosikki. Pääsiäisenä voi täytettyjä kananmunia tehdä hiukan toisella tavalla, mutta kuitenkin niillä tutuilla täytteillä. Tässä vinkkejä kuinka kananmunien käyttö pääsiäistarjoilussa voidaan toteuttaa.

PÄÄSIÄISTIPU

Tarvitset:

  • Kananmunia
  • 200g tuorejuustoa
  • Purkki tonnikalaa
  • Porkkana

Kananmunien käyttö pääsiäistarjoilussa

Ohjeet:

  1. Keitä kananmunat koviksi.
  2. Leikkaa pohjasta siivu pois, niin että saat keltuaisen poistettua.
  3. Leikkaa myös reilu siivu ylhäältä pois, niin että saat tipulle hatun.
  4. Tee täyte, ja täytä muna. Täytä ylitsepursuavasti, jotta saat tipulle pään.
  5. Laita hattu päähän.
  6. Tee porkkanasta tai tomaatista nokka.
  7. Silmät voivat olla vaikka esimerkiksi pippurit, tai muut tummat pisteet, joita keittiöstäsi löytyy.

Tässä ohjeessa on käytetty tuorejuusto-tonnikalatäytettä. Muita toimivia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi mätitahnan ja keltuaisen sekoitus, tai avokadon, sitruunan ja suolan yhdistelmä.

KANAMUNIEN VÄRJÄÄMINEN

Oletko tekemässä pääsiäispöytään salaattia? Salaatteja voi piristää värjätyillä kanamunilla. Kananmunat voi värjätä kauniin punertavaksi punajuurisäilykkeiden liemessä. Muita ihania värejä saat esimerkiksi mustikasta tai kurkumasta.

Kananmunien käyttö pääsiäistarjoilussa

Ohjeet:

  1. Keitä kananmunat koviksi.
  2. Jäähdytä ja kuori.
  3. Kaada punajuurten liemi pieneen kulhoon tai minigrip-pussiin.
  4. Laita kananmunat liemeen värjäytymään.
  5. Kun otat kananmunat pois liemestä, laske ne hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen liemi valuu pois. Voit myös kevyesti painella talouspaperilla.

Kananmunien käyttö pääsiäistarjoilussa

Värikästä ja maukasta pääsiäistä! 🙂

This article has 1 comment

  1. Riikka Tuomi

    Tosi kivoja ideoita! Täytyykin kokeilla ainakin tuota tipua, se on niin söpö 🙂 Ja on muuten hyvä myös se, että koristeet voi syödä, eikä niille muovisille tilpehööreille tarvitse keksiä hyvää säilytyspaikkaa mistä ne löytäisi taas ensi vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!