Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Vanhojentanssit
Päivä Prinsessana

JULKKIKSET & BLOGGAAJAT MUISTELEVAT: VANHOJENTANSSIT

Pyysimme julkisuuden henkilöitä ja bloggaajia osallistumaan Päivä Prinsessana -hyväntekeväisyyskampanjaan sekä jakamaan DailyChicin lukijoille muistoja ja kommelluksia omista vanhojen tansseistaan. Kampanja herättikin runsaasti kannustusta toimimaan hyvän asian puolesta! Tutustu missien, urheilijoiden, mallien ja bloggaajien vanhojentanssimuistoihin tästä.

Vanhojentanssit

”Ihana päivä, johon valmistauduttiin todella pitkään. Kilpatanssia harrastaneena odotin vanhojentansseja pitkään! Ikimuistoinen päivä parini ja kavereiden kanssa.” 

– Rosanna Kulju, Miss Helsinki 2015 & bloggaaja

Vanhojentanssit

”Vanhojentanssit olivat yksi lukion ikimuistoisimmista tapahtumista. Yksi syy jopa koko lukioon menoon. Mekon suunnittelu alkoi hyvissä ajoin ja teetimme puvun Sari Hörkön kanssa. Kummitätini varasi minulle kampaajan ja meninkin ensimmäistä kertaa elämässäni silloin kampaajalle. Olimme sopineet yhdessä vanhojentanssiparini kanssa ylä-asteella, että jos tulemme olemaan ala-asteluokalta 1. lukion 3. luokkaan asti samalla luokalla, tulemme tanssimaan vanhojentanssit yhdessä. Näin kävi ja saimme myös pitkäaikaiselle ystävyydelle hienon kruunun. Vanhojentanssit ovat yksi lukion kohokohtia, joten toivon, että kaikilla on mahdollisuus päästä tanssimaan, tuntemaan itsensä prinsessaksi ja nauttimaan lukion vanhimpana olosta.” 

– Nanna Karalahti, Urheilija & bloggaaja

Vanhojentanssit

”En ollut koskaan mikään tanssijatyyppi. Siis en TODELLAKAAN! Olin enemmänkin tomboy, joka viihtyi löysissä kollareissa ja pelasi jalkapalloa. Tanssien opettelu (vaikka helppojahan ne kai tanssi-mittapuulla ovat!) vaatikin siis paljon energiaa ja keskittymistä, jotta sain tämän kankean ruhoni liikkumaa oikeassa rytmissä ja olla telomatta tanssiparini varpaita aivan kokonaan. Puhumattakaan siitä, kun vieraaseen lajiin yhdistettiin vielä korkokengät, joita en ollut juuri koskaan kolmea minuuttia pitempään jalassani pitänyt. Haha! Meinaa vieläkin tulla vedet silmiin ajatellessani tätä.

No olin sitten jännittänyt tansseja edeltävänä yönä niin paljon, että nukkumisesta ei tullut mitään. Muistan, kun minulla oli kaunis nuttura-kampaus niskan alaosassa ja kampaaja-aikani oli vielä kukonlaulun aikaan tanssien aamuna. Ensimmäisen aamupäivän esityksen jälkeen kun jännitys laukesi, olin aivan rättipoikki väsynyt! Muistan, kun menin tanssien välissä kotiin (ensimmäinen esitys oli koululle ja illalla oli vielä toinen perheille) ottamaan päiväunet, mutten oikein tiennyt kuinka olisin nukkunut kampaukseni kanssa, enhän halunnut turmella sitä. No päädyin sitten nukkumaan työpöydälleni istuma-asennossa käsiini nojaten, mikä aiheutti meikkini leviämisen. Paniikkikorjailut tuli siis käyttöön. Silloin ajattelin että heti tämän päivän jälkeen palaan takaisin tomboy elämääni, koska girl problems oli minulle liikaa. Ei ole helppoa olla prinsessa.”

 Janni Hussi, Urhelija & bloggaaja

”En ikinä päässyt tanssimaan vanhojentansseja. Kukaan ei pyytänyt minua pariksi, joten päätin tarttua härkää sarvista ja kysyin yhtä poikaa. Hän kieltäytyi siltä seisomalta. Menin kuitenkin kavereiden kanssa Wanhojen jatkoille ja ilta oli superkiva!”

– Maryam Razavi, Malli & Bloggaaja

Vanhojentanssit

”Jännitin vanhojen tanssipäivää monta viikkoa! Tanssiparini oli minua lyhyempi ja olinkin hankkinut tasapohjaiset balleriinat kengiksi korkokenkien sijaan. Vanhojen aamuna oli poskeeni ilmestynyt kaamean kokoinen stressifinni, joka tuntui aluksi maailman lopulta! Päivä oli kuitenkin niin ihana ja loisteikas, että pääsi finnit unohtumaan ja tunsin oloni prinsessaksi! Kauneinta oli päästä tanssittamaan omaa isää tanssien päätteeksi, sen hetken muistan!”

– Alina Välimäki, Charisma Promotion

Vanhojentanssit

”Vanhojentanssipäiväni oli ikimuistoinen vastoinkäymisistä huolimatta. Alkuperäinen parini joutui perumaan juuri ennen harjoitusten alkua, mutta onnekseni sain uuden tanssiparin hoidettua viime hetkellä. Se oli ehdottomasti lukioaikani mieleenpainuvin päivä.”

– Sointu Orvokki, Charisma Promotion

Vanhojentanssit

”Lukioiässä kroppa oli kovassa muutoksessa ja muistan kuinka akne vaivasi pahasti juuri vanhojentanssipäivänä. Olo oli niin järjettömän epäitsevarma ja kuvittelin kaikkien tuijottavan vain huonoa ihoani. Samoin pituuteni oli lähtenyt kasvuun vasta lukion ensimmäisellä luokalla ja taisin olla tuossa vaiheessa pituudeltani luokkani kolmen kärjessä. Tarpeeksi pitkää paria ei tietenkään löytynyt ja joistain tanssikuvista voi nähdä, kuinka yritän kyyristellä ollakseni parini kanssa samassa mitassa!”

Mutta olin todella tyytyväinen pukuuni, joka oli siskoni vanha ja vähän muokattu, sekä kampaukseeni, jonka olin käynyt kampaajalla laittamassa. Tanssit sujuivat mukavasti ja koska lukiomme oli todella pieni, tunnelma oli rento ja hauska. Ei haitannut, vaikka joku meni väärään suuntaan tai purskahti nauruun kesken valssin. Jatkoille lähdettiin isolla porukalla toiseen kaupunkiin, jossa oli naapurikuntienkin tanssijoita. Kaikilla oli hyvä fiilis, kun viikkojen harjoittelu oli vihdoin päätöksessä. Bailasimme koko illan ja muistaakseni juhlat jatkuivat todella pitkälle yöhön.” 

– Erika Naakka, Nude-blogi

Vanhojentanssit

”Yksi isoimpia syitä lukioon menon suhteen oli itselleni vanhojentanssit. Olin haaveillut siitä päivästä ala-asteesta asti ja se päivä oli kyllä juuri sellainen mitä olin kuvitellutkin. Pukuni teetettiin toiveideni mukaiseksi ja siinä oli kaksi alushametta. Aika kampaajalle ja meikkiin varattiin varmaan vuotta ennen, niin innoissani vanhojentansseista olin. Omasta prinsessa päivästäni on jo ihan hirmuisesti aikaa, mutta edelleen jaksan vuodesta toiseen palata sen päivän upeaan tunnelmaan kun vanhojenpäivä lähestyy.”

-Reetta Ekström, Life is beautiful -blogi

Vanhojentanssit

”Omat vanhojentanssini tanssin Raumalla Raumanmeren koulussa 18.2.2005. Silloin sain ensikosketuksen nyt jo myöhemmin missin uralla varsin tuttuihin asioihin eli: pitkään juhlamekkoon ja kukonlaulun aikaiseen aamuherätykseen kampaajalle. Muistan kyseisen päivän jännityksen, kun yritimme porukalla muistaa kaikki tanssit oikein, pitää mekon puhtaana sekä tanssia ja kävellä kauniisti korkeilla uusilla korkokengillä. Päivän aikana vierailimme kahdella eri koululla esiintymässä ja illalla esiinnyimme omassa koulussa vanhemmille ja tutuille.

Päivä kului supernopeasti ja tanssikuviot sujuivat hyvin, mutta mekko taisi saada oman osansa huulikiiltoa, hiuslakkaa ja muita tahroja, joita ei tähän mennessäkään ole vielä pesty pois. Jalatkin taisivat ennen viimeistä esitystä olla jo melkoisilla rakkuloilla, mutta kummasti sitä vaan jaksoi, kun hauskaa riitti. Kaiken kaikkiaan kokemus oli varsin ikimuistoinen.”

– Viivi Suominen-Niemelä, Miss Suomi -perintöprinsessa

Ihania muistoja ja kuvia vai mitä? Kenellä oli mielestäsi ihanin mekko ja millaisia vanhojentanssimuistoja sinulla tulee mieleen? 🙂

This article has 2 comments

  1. Linda

    Paras vanhojen tanssi muistoni, ja mikä myöskin tuli ensimmäisenä mieleeni on itse ensimmäiselle tanssipaikalle saapuminen juuri meikattuna ja laitettuna. Tanssiparini, sekä poikapuolinen hyvä ystäväni molemmat kommentoivat ”Vau, siis eihän sinuu meinannut tunnistaa!”. Koulussa harvoin tietenkin saa pojilta kuulla tuollaisia vilpittömiä lämpimiä kommentteja ja kysyin tietenkin tarkoittavatko hyvällä vai pahalla, että onko liikaa meikkiä? Molemmat vastasivat, että hyvällä tietenkin, että näytän kauniilta 🙂 Hyvä startti unohtumattomalle päivälle, kiitos herrasmiesystävien!

    • Henna / DailyChic

      Heippa Linda ja kiitos muistosi jakamisesta! Ihana muisto ja ihania herrasmiehiä, spontaanit kehut ovat niitä parhaita! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X