Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Ruoka & Juoma

GLUTEENITTOMAT MUSTAPAPUBROWNIET

Amerikasta Suomeen rantautunut brownie-leivonnainen on varma valinta juhliin ja maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Onneksi mustapapubrowniet -ohjeella herkusta voivat nauttia myös keliaakikot, sillä jauhojen sijaan taikinan pääraaka-aineena ovat mustapavut. Vaikka ajatus voi kuulostaa kaikkea muuta kuin herkulliselta, on lopputulos yllättävän hyvä, eivätkä pavut leivoksessa maistu. Testaa vaikka ja katso huomaako kukaan eroa perinteisiin leivonnaisiin verrattuna.

Reseptissä on noin 1000 kaloria ja paljon hyviä raaka-aineita, joten tästä herkusta voit nauttia hyvällä omallatunnolla mausta tinkimättä. Pavut sisältävät runsaasti proteiinia, joten mustapapubrowniet ovat myös täyttäviä.

Mustapapubrowniet

8 hengen hieman terveellisempi brownie-resepti:

  • mustapapuja nesteessä 230g (esimerkiksi Pirkka)
  • kookosöljyä n. 40 g
  • gluteenittomaan versioon tattarihiutaleita (20g), muutoin tavallisia kaurahiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • kaakaojauhetta n. 1 dl (voit korvata osan tummalla kaakaojauheella)
  • suolaa 1/2 tl
  • leivinjauhetta 1 tl
  • vaniljasokeria 2 tl tai yksi vaniljatanko
  • makeutukseen lisäksi
    hunajaa 1/2 dl tai ruokosokeria 1 dl tai Steviaa 1 dl
  • nesteeksi kahvia ½ dl
  • Jos haluat unohtaa terveysintoilun, voit lisätä makusi mukaan: sokeria, 8-12 taatelia (voit jättää pieniksi paloiksi taikinan sekaan), 100g vesihauteessa sulatettua tummaa suklaata

Taikinan päälle (tai jättää sattumiksi taikinan sekaan) voit lisätä esimerkiksi:

  • suklaapaloja
  • maapähkinävoita
  • pähkinärouhetta
  • kookoshiutaleita

Ohje:

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Valuta pavut, huuhtele ja kuivaa. Sekoita kaikki aineet keskenään sauvasekoittimilla tai blenderillä. Lopputuloksen onnistumisen kannalta on tärkeää, että saat taikinasta mahdollisimman tasaisen. Pidä siis huoli, että pavut murskaantuvat hyvin.

Kun taikina on tasaista, tarkasta onko taikinassa ”papumainen maku”. Pavun makua peittämään ja lisämakeutta tuomaan voit lisätä esimerkiksi hunajaa tai kaakaojauhetta.

Mustapapubrowniet

Kun makeus on sopiva, kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää päälle valintasi mukaan esimerkiksi suklaa- tai pähkinärouhetta.

Aseta vuoka uunin keskiosaan noin 20-30 minuutiksi. Valmiin leivoksen reunojen on tarkoitus olla kypsän rapeat ja keskustan hieman kosteaa. Nauti leivos esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Mustapapubrowniet

Leivoksen päällä on Fazerin tummaa appelsiinisuklaata ja maapähkinävoita.

Mustapapubrowniet

Maut jatkavat tasaantumista vielä jääkaapissa, joten maku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä – mikäli maltat odottaa sinne saakka.

Henna Johansson

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!




X