Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Ruoka & Juoma

GLUTEENITON PIZZAPOHJA

Vieraita tulossa ja jotain tarjottavaa pitää keksiä? Pizza on aina hyvä vaihtoehto, mutta jos vieraaksi tulee gluteenitonta ruokavaliota noudattava, mitä tarjota hänelle? Tee koko pizza gluteenittomana, sillä gluteeniton pizzapohja maistuu myös muille vieraille. Tällä ohjeella teet kaksi pizzaa.

Gluteeniton pizzapohja (2 pizzaa)

3 dl gluteeniton jauhoseos, vaalea

3 dl gluteeniton jauhoseos, tumma

5 tl leivinjauhetta

1 rkl psylliumia

1,5 tl suolaa

1,5 tl oreganoa

4 dl vettä

4 rkl öljyä

Ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään
  2. Lisää vesi ja öljy
  3. Sekoita taikina tasaiseksi
  4. Anna taikinan turvota hetki
  5. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohueksi pohjaksi
  6. Täytä pizza haluamillasi täytteillä
  7. Paista uunin keskitasolla 250° noin 10 -15 minuuttia

Gluteeniton pizzapohja

Jos taikina tuntuu jäävän kovin löysäksi, lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina on helppoa käsitellä. Jos taas taikinasta tuntuu tulevan tönkköä, lisää vähän vettä. Gluteenittomia jauhoseoksia on monia erilaisia, ja niiden koostumus on erilainen, joten ne käyttäytyvät myös taikinassa hieman eritavalla.

Gluteeniton pizzapohja

Tässä reseptissä on käytetty Jytte- merkkisiä gluteenittomia jauhoseoksia.

Vinkki! Gluteenittomaan pizzapohjaan suosittelen täytteeksi jotakin öljyistä täytettä kuten tonnikalaa öljyssä, tai artisokansydämiä öljyssä.

Gluteeniton pizzapohja

Mukavaa pizzailtaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!




X